Kinderkarate

kinderkarate zelfverdediging

Sportschool Him Yong Gi

Kinderkarate bij Him Yong Gi in Barendrecht

Kinderkarate voor ieder kind die het nodig heeft

Kinderkarate is gezond omdat een kind zich daar goed in kan uiten. 

Kinderkarate binnen Him Yong Gi vormt een belangrijke groep  in de vereniging. Er zijn veel uiteenlopende redenen om aan Koreaans kinderkarate te willen gaan doen:

  • Het krijgen van meer zelfvertrouwen
  • Het leren jezelf te verdedigen
  • Het verbeteren van je motoriek

Of gewoon omdat het een hele mooie sport is, die je zowel op wedstrijdniveau als op recreatief niveau kan beoefenen binnen deze school.

zelfvertrouwen en lichaamsbeweging barendrecht

Een gezonde lichaamsbeweging en een gezonde dosis zelfvertrouwen kinderkarate bij Him Yong Gi

Door de karatetraining krijgt men ook te maken met doorzettingsvermogen, iets dat ook in het verdere leven, school, werk, relatie etc van belang kan zijn. Karate “Tang Soo Do Koreaans karate” is een goede keus voor uw kind die graag in teamverband wil sporten hij/zij krijgt er nieuwe vriendjes bij waardoor het leuk wordt om te gaan sporten.

kinderkarate voor kinderen

Karate is ook een een zelfverdediging het maakt uw kind weerbaarder tegen negatieve invloeden

Karate is een sport zonder wapens, veelal met voeten, knieen, handen en ellebogen. Respect voor iedereen staat bij karateschool Him Yong Gi hoog in het vaandel, iedereen mag er trainen. Kom daarom eens een kijkje nemen om te zien of uw kind het leuk vind, uw kind mag kosteloos een keer meetrainen.

Alle kinderen beginnen met een witte band. Ze krijgen de eerste beginselen aangeleerd en worden vertrouwd gemaakt met de regels op de school. Zo is Tang Soo Do voor kinderen een “non contact” vorm van karate. Elkaar expres raken is niet toegestaan. Ook is respect voor jezelf en voor elkaar belangrijk tijdens de oefeningen. Iedereen moet zich op zijn gemak kunnen voelen en aan zichzelf kunnen werken in een prettige sfeer. De trainingen worden gegeven door ervaren trainers en deze zijn ook altijd bereid om eventuele vragen te beantwoorden. Ieder half jaar worden de aangeleerde vaardigheden getoetst middels een examen. De kinderen kunnen dan laten zien wat ze geleerd hebben en krijgen en diploma. Ook schuiven ze een bandkleur op of krijgen ze een slip op de band.

Ook is respect voor jezelf en voor elkaar belangrijk tijdens de oefeningen. Iedereen moet zich op zijn gemak kunnen voelen en aan zichzelf kunnen werken in een prettige sfeer.

karate voor kinderen

Alle kinderen mogen meetrainen, deze kinderen nodigen u allemaal uit om een keer langs te komen

Him Yong Gi in Barendrecht karate voor jong en oud omdat ieder kind een goede basis verdient. Kijkt u ook eens op onze FaceBook pagina.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.