Zelfverdediging (Tang Soo Do)

Tang Soo Do karate zelfverdediging

Sportschool Him Yong Gi

Zelfverdediging in Barendrecht.

Wat is zelfverdediging?

Zelfverdediging (Tang Soo Do) is een traditionele karatestijl en het vindt zijn oorsprong in het oude Korea van 2000 jaar geleden. Deze karatestijl is een zeer effectieve methode voor zelfverdediging, zelfbeheersing en discipline.

Vrij vertaald betekent Tang Soo Do: de weg van het vuist- en voetvechten.

Koreaans karate “zelfverdediging” is voor iedereen, ongeacht leeftijd, geslacht of lenigheid. Deze karatestijl staat bekend om zijn spectaculaire traptechnieken en snelle stoottechnieken. Koreaans karate is een mooie sport om te beoefenen.

Je traint niet alleen je lichaam en geest, het zorgt er ook voor, dat je met meer zelfrespect en respect voor anderen in het leven komt te staan.

Zelfverdediging Tang Soo Do

De voorbeelden daarvan zijn legio. Iemand die op onze vereniging schuchter of zelfs verlegen binnenkomt, zie je in relatief korte tijd aan zelfvertrouwen winnen. Wat ook vaak voorkomt, dat deelnemers gaandeweg rustiger worden en beter in hun vel komen te zitten. Dat heeft alles met de aard van deze sport te maken en de discipline die de beoefening ervan van de deelnemer vraagt. Zelfverdediging Barendrecht In Nederland geldt Koreaans karate als een relatief onbekende tak van oosterse vechtsport, maar vooral in de VS is het een zeer populaire stijl met veel beoefenaars. De bekendste Koreaanse karateka’s zijn de acteur Chuck Norris en de zanger Elvis Presley.

Karate (kinderkarate) is goed voor jong en oud, kom een keer langs om gratis mee te trainen zodat u deze vorm van zelfverdediging ook leuk gaat vinden. Tang Soo Do Barendrecht u komt er sterker uit.

Lees hier het Tang Soo Do bericht in de krant.

Kijkt u ook eens op onze FaceBook pagina.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.