Wat is Tang Soo Do?

Tang Soo Do (당수도, ook wel Tangsudo of Tangsoodo) is een moderne Koreaanse vechtkunst.

Er wordt ook wel eens gesproken over “Koreaans Karate”, omdat de naam Tang Soo Do niet overal even bekend is. Tang Soo Do is wel echt een op zich zelf staande vechtkunst/zelfverdedigingssport en wordt zelfs gezien als de voorloper van Taekwondo.

Tang Soo Do betekent in het Koreaans “Tang Hand Methode”. Hierbij staat “Tang” voor de Chinese Tang-dynastie, een tijdsperiode van China waarin ongewapende vechtkunsten zeer populair waren. “Soo” betekent hand en “Do” betekent methode, weg of leefwijze.

Zappsport: Tang Soo Do

Vera en Berry zijn tweelingzussen. Wat hun uiterlijk betreft lijken ze op elkaar, maar verder zijn ze totaal verschillend. Toch doen ze één ding samen: Tang Soo Do, een Koreaanse vechtkunst.

INTERESSE EN WIL JE MEER WETEN? KLIK DAN “HIER” EN NEEM CONTACT OP!

Hwang Kee

Hwang Kee (de man in foto’s hier boven), is de stichter van deze kunst. Hij beweerde dat hij bij het bedenken van de kunst was geïnspireerd door oude teksten over Subak, toen hij in de jaren 30 van de twintigste eeuw in Mantsjoerije woonde. Waarschijnlijker is het dat Tang Soo Do is ontwikkeld nadat Hwang Kee, tijdens zijn verblijf in Mantsjoerije, kennis had gemaakt met het Japanse Karate en Chinese vechtkunsten.