Lesopbouw

Tijdens de lessen behandelen we: rek en strek oefeningen, standen, hand- en voettechnieken, loopvormen (die noemen we “Hyungs”) en voor de gevorderden zijn er wapen loopvormen. Natuurlijk is sparren niet weg te denken én breken we van tijd tot tijd een aantal planken, om zo te zien of de geleerde technieken ook goed worden uitgevoerd en daadwerkelijk tot hun recht komen.

De lessen voor de jeugd (5 t/m 12 jaar) bestaan uit een combinatie van het traditioneel beoefenen van de vechtkunst en de geleerde technieken in spelvorm toe te passen.

Zowel de jeugd als de volwassenen kunnen op eigen tempo de kunst tot zich te nemen.

Examens

Één keer per jaar is het voor de jeugd én volwassenen mogelijk om een examen af te leggen. Zo kun je testen of jij de technieken van de vechtkunst ook echt beheerst. Mocht je dan succesvol zijn in het behalen van een examen, dan groei je door naar de volgende slip of band.

Wanneer de examens worden afgelegd?
Dit wordt ruim van te voren voor en tijdens de lessen aangegeven, zodat er tijdens de lessen aandacht kan worden besteed aan de technieken die nodig zijn voor het behalen van de examens. Ook kun je deze informatie terug vinden op de website en de Facebookpagina van de club.

BEZOEK OOK EENS ONZE FACEBOOKPAGINA? KLIK “HIER”

Bandensysteem

Hieronder zie je de rangen en de daarbij behorende bandkleuren. Iedereen Tang Soo do leerling begint met de 10e Gup of ook wel de bekende witte band. Dus heb je bijvoorbeeld de 6de Gup behaald, dan draag je vanaf dat moment een groene band.

Na de 1ste Gup krijg je de dangraden. Bij de 1ste t/m de 3rde Dan worden de Tang Soo Do beoefenaars aangesproken met “Kyo Sa Nim” en dan zijn of haar achternaam.

Bij het behalen van de 4de Dan behoor je tot de “Sa Bum Nim”. Zij zijn te herkennen aan een zwarte band met rode streep.

Rang

Bandkleur

4de Dan

Zwarte band met rood doorlopende streep

3de Dan

Zwarte band met 3 strepen

2de Dan

 Zwarte band met 2 strepen

1ste Dan

Zwarte band

1ste Gup

Rode band met zwarte streep

2de Gup

Rode band met witte streep

3de Gup

Rood

4de Gup

Groene band met witte streep

5de Gup

Groen

6de Gup

Oranje band met witte streep

7de Gup

Oranje

8ste Gup

Gele band met witte streep

9de Gup

Geel

10de Gup

Wit

Wedstrijden

Wil je nu meer dan alleen trainen en examens behalen? Dan is het ook is het mogelijk om deel te nemen aan wedstrijden. Heel het jaar door organiseren verschillende organisaties zoals de “All Tangsoodo Organization” wedstrijden waarbij verschillende clubs het tegen elkaar opnemen voor die befaamde eerste plek.

Vaak bestaan wedstrijden uit een aantal onderdelen waaronder: sparren, hyungs (loopvormen) en demonstraties.

Wedstrijden staan vaak open voor deelnemers van ieder niveau. Heb je dus een witte band? Geen probleem. Ook jij kan mee doen. Hierbij moet je wel rekening houden met technieken die bij jouw trainingsniveau van toepassing zijn.